december 12, 2006

Receptet på Dumlekakor kommer här!

Dumlekakor (24 stycken)

200 g maragarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 stycken Dumlekolor (original)
1 ask Noblesse (från rosa ask)
24 folieformar

Blanda ihop maragrinet, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.

Låt degen stå kallt i ca 30 minuter.

Dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar. Tryck ner en halv Dumlekola i varje degboll och lägg dem sedan i folieformarna.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit Nobless på varje boll, direkt innan de har kallnat. Chockladen ska smälta ut över kakan.

Ställ kakorna i kylen så att chockladen stelnar ordentligt. Sedan är det bara att njuta!!


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Tack för receptet! Verkar inte alls svårt att göra, så det blir förhoppningsvis Dumle-kakor i helgen!

/Anna