Dumlekakor (24 stycken)
200 g maragarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 stycken Dumlekolor (original)
1 ask Noblesse (från rosa ask)
24 folieformar
Blanda ihop maragrinet, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
Låt degen stå kallt i ca 30 minuter.
Dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar. Tryck ner en halv Dumlekola i varje degboll och lägg dem sedan i folieformarna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit Nobless på varje boll, direkt innan de har kallnat. Chockladen ska smälta ut över kakan.
Ställ kakorna i kylen så att chockladen stelnar ordentligt. Sedan är det bara att njuta!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

1 kommentar:
Hej!
Tack för receptet! Verkar inte alls svårt att göra, så det blir förhoppningsvis Dumle-kakor i helgen!
/Anna
Skicka en kommentar